Antrenamentul îți va stimula sistemul imunitar sau te va face să te simți mai rău? Citește mai departe ca să afli când ar trebui să te antrenezi și când ar fi mai bine să te odihnești și să te hidratezi.
Respectă eticheta în sala de sport
Dacă există riscul să îi îmbolnăvești pe alții, mai bine rămâi acasă. Aceasta se aplică în cazul tusei, răcelii, durerilor de gât, febrei și altor simptome mai grave decât oboseala generală.
Cum rămâne cu antrenamentele de acasă?
Pandemia ne-a determinat pe mulți dintre noi să ne adaptăm și să ne antrenăm acasă. În acest mediu, riscul de a infecta pe cineva dispare, însă tentația de a continua antrenamentele chiar și atunci când ești bolnav poate crește considerabil.
Regula de bază? Dacă simți că răceala te împiedică să faci un antrenament intens, renunță la rutina obișnuită. Este mai bine să te recuperezi complet decât să te forțezi și să-ți prelungești starea de rău.
Cum să te antrenezi când ești bolnav
În primul rând, ascultă-ți medicul. Dacă îți recomandă să eviți exercițiile fizice, urmează sfatul. Dacă totuși poți face mișcare, alege activități de intensitate redusă, care îți pot accelera recuperarea.
Ce înseamnă intensitate redusă? Mers pe jos sau un circuit de mobilitate. O metodă excelentă este o plimbare lungă în aer liber.
Cheia este să-ți menții ritmul cardiac scăzut. Nu ar trebui să pui presiune pe căile respiratorii sau să simți efort excesiv. Ascultă-ți corpul și alege o activitate care să fie confortabilă pentru tine. Scopul este să te simți refăcut și energizat, nu epuizat.
Totuși, să te forțezi să te antrenezi când ești bolnav doar din teamă că vei pierde progresul nu este o decizie bună. Alege-ți antrenamentele cu grijă, impune-ți un standard ridicat și, cel mai important, prioritizează sănătatea ta.Sursa: https://www.bornfitness.com/exercise-when-sick/