Această supă vegetariană are doza perfectă de proteine pentru zilele cu antrenament și este suficient de bună cât să treacă drept comfort food (dar fără extracalorii).
Timp de preparare: 70 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 4 porții
Ingrediente
1 cartof dulce mare, tăiat cubulețe
O conservă de boabe de fasole roșie (de circa 500 grame), clătite și scurse bine
4 căni supă de legume
O lingură ulei de măsline
O ceapă mare, tocată mărunt
2 căței de usturoi, mărunțiți
O linguriță de chimion mărunțit
Un sfert linguriță de chimen dulce
¾ linguriță coriandru măcinat
Piper proaspăt măcinat, pentru gust
Sare, după gust
2 linguri zeamă de lămâie
Iaurt grecesc (pentru servire)
Cimbru verde (pentru ornare)
Pentru supa de legume
5 căni apă plată
O ceapă mare, tăiată în 4 bucăți
O rădăcină de țelină
O rădăcină de păstârnac
2 morcovi
Mod de preparare
- Încinge uleiul de măsline într-o oală adâncă. Varsă ceapa tocată și ține-o pe foc până când se rumenește; 6-8 minute. Completează cu usturoiul, coriandru, chimionul, piperul și sotează pentru încă 1-2 minute în plus.
- După ce ceapa și usturoiul s-au rumenit, adaugă supa de legume*, boabele de fasole și cartoful dulce. Completează cu sare după gust. Lasă totul pe foc timp de 30 de minute sau până când cartoful dulce este bine fiert.
- Cu ajutorul unei spumiere, ia 2-3 palete de boabe de fasole și cartof dulce și pune-le deoparte.
- Cu ajutorul unui blender vertical, pasează ingredientele rămase în oală.
- Varsă înapoi în vas boabele de fasole și cartoful dulce și mai lasă la fiert timp de 15 minute.
- Adaugă sucul de lămâie și sare, în funcție de gust.
- Savurează supa fierbinte, cu o lingură de iaurt grecesc și puțin cimbru.
*Supa de legume
Curăță legumele, taie-le în bucăți mari, apoi pune-le la fiert. Lasă-le 15 minute, apoi scurge zeama. Aceasta este supa de legume.