Organismul are nevoie de surse sănătoase de nutrienţi pentru a reuşi să furnizeze muşchilor energia necesară în timpul antrenamentelor.
Smoothie-urile sunt gustarea perfectă în orice moment al zilei. Le poți face cu aproape orice fel de fruct sau legume și sunt o sursă uriașă de vitamine, minerale și proteine. Dacă ești în căutarea unor idei noi de gustări, ți-am pregătit 5 rețete de smoothie cu o mulțime de proteine, care îți vor furniza carbohidraţii, acizii graşi esenţiali, electroliţii şi antioxidanţii necesari refacerii tonusului şi ţesutului muscular.
- Smoothie cu banane și nuci
Studiile au arătat ca bananele au aceleaşi efecte pozitive ca băuturile energizante. Ba mai mult, ele conţin antioxidanţi, fibre, vitamina B6, potasiu şi magneziu. Adăugarea nucilor mărește consumul de proteine și de grăsimi sănătoase.
Rețetă: 250g de lapte degresat, 1 banană mare, 1 lingură de miere, ¼ de lingură de extract de vanilie, 7 jumătăți de nucă.
- Smoothie de Kiwi și varză Kale
Kiwi are un conţinut mare de vitamine şi minerale cu rol revigorant asupra organismului, iar varza kale conține mai multă vitamina C decât majoritatea legumelor, având de 4,5 ori mai multă vitamina C decât spanacul.
Rețetă (2 porții): 354 ml lapte degresat, 470 gr kale, 1 kiwi decojit, 1 lingură de unt de arahide fară sare, 1 lingură de miere;
- Smoothie Super-C
Grapefruit-ul conține o cantitate crescută de fibre și induce senzația de sațietate, reducând astfel rata de golire gastrică și crescând timpul de digestie. În combinație cu ananasul ce nu are grăsimi și este bogat în vitamine și minerale, obții un suc cu proprietăți detoxifiante, purgative și antiinflamatorii. Mai mult, căpșunile adaugă un efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic și nutritiv.
Rețetă (2 porții): 1 grapefruit roz mare decojit, fară semințe și tăiat în bucăți; 118 gr ananas; 118 gr căpșuni proaspete sau congelate, 118 ml de iaurt grecesc fără grăsimi;
- Smoothie de banane și pere
Energizeaza-ți dimineața cu acest smoothie de banane și pere. O porție are aproape un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. În plus, are o cantitate bună de fibre (28% din valoarea zilnică), ceea ce ajută digestia și stimulează sistemului imunitar.
Rețetă (2 porții): 2 pere coapte tăiate și tocate; 1 linguriță de rădăcină de ghimbir decojita și tocată mărunt; 1 banană; 1 cană lapte degresat; Se presară scorțișoară deasupra.
- Smoothie de spanac și căpșuni
Spanacul reprezintă alegerea ideală pentru un smoothie verde datorită gustului neutru şi capacității de a se amesteca fără să lase bucăţi mici în băutură. Această legumă îţi asigură aportul necesar de vitamine şi antioxidanţi.
Rețetă (2 porții): 118 ml iaurt de vanilie cu conținut scăzut de grăsimi; 473 ml apă; 1 banană medie; 236 gr căpșuni foliate; 473 g spanac proaspăt tocat; miere sau sirop de arțar după gust;