Pentru cinele în doi acest mix este exact ce trebuie: gustos și sofisticat.
Timp de preparare: 40 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
6 scoici St. Jaques
Mix de ierburi (rozmarin, pătrunjel, busuioc, usturoi, ulei de măsline)
O legătură de sparanghel
O legătură de vârfuri de sparanghel
2 căni de spanac
2 cepe franțuzești
2 cepe mici albe
2 legături de apio
8 căței de usturoi
2 linguri de vin alb
2 căni de orez Arborio
O lămâie
Ulei de măsline
Sare Kosher
Parmezan
Unt
Mod de preparare
Pentru scoici
1. Lasă scoicile să se usuce, apoi pune-le sare și piper, după gust.
2. Pune o tigaie la încins, la foc mare. Varsă puțin ulei de măsline, apoi așază scoicile și adaugă o lingură de unt.
3. Acoperă cu un capac, redu focul la mediu și lasă timp de un minut. Pune-le deoparte.
Pentru risotto:
4. Prepară supa de sparanghel. Pune 3 litri de apă într-o oală medie. Adaugă ceapa albă, legăturile de sparanghel și 2 tulpini de țelină. Fierbe la foc mic, timp de 20 de minute.
5. Pune în blender o cană de spanac, un polonic de supă, sucul de la o jumătate de lămâie, un cățel de usturoi, două linguri de ulei de măsline și mixează bine. Dacă e prea subțire, mai pune spanac. Important e să aibă textura unui piure pentru a-l adăuga la final în risotto.
6. Într-o tigaie pusă la foc mediu, sotează două scoici și patru căței de usturoi în ulei de măsline, apoi adaugă o tulpină de țelină tocată mărunt. Completează cu o mână de orez. Amestecă cu o lingură de lemn timp de un minut pentru a fixa aromele. Pune o lingură de vin și un polonic de supă. Lasă la fiert la foc mic timp de 3 minute, adaugă alte trei polonice de supă și continuă să fierbi pentru alte 15 minute. Gustă din orez – acum ar trebui să fie al dente. Dacă este încă prea nefăcut, mai pune supă și mai fierbe.
7. Într-o oală separată, opărește vârfurile de sparanghel pentru 30 de secunde. După ce se usucă, adaugă-le în rissoto.
8. Completează cu o cană de parmezan, zeamă de lămâie după gust, sare și piper.
Foto: fitforfashion.ro