Îți propunem câteva trucuri pentru ca cina în familie sau vizitele la prieteni să nu îți anuleze munca depusă tot anul în sală.
Înlocuiește carnea de porc cu cea de curcan
Desigur, orice pregătire de Crăciun include și vestita carne de porc, gătită în multe feluri. Dar e timpul să o înlocuiești cu o variantă mai light. Noi îți propunem carnea de curcan, pentru că are de două ori mai puține grăsimi și calorii decât una de porc, aproximativ de două ori mai puțin colesterol și, în plus, conține și fibre!
Nu combina ciuperci cu carne
Este posibil ca până acum, să te fi obișnuit să mănânci garnituri din ciuperci la fripturile din pui, porc, vită sau curcan. Însă combinația între două tipuri de proteine nu este una fericită pentru stomacul și fierea ta, deoarece se digeră foarte greu. Conform unui studiu făcut de Organizația Mondială a Sănătății, este indicat ca din numărul total de calorii consumate zilnic să ai între 2,5 și 11% din proteine.
Mănâncă desertul la două ore după masă ori dimineața
Știm că la mesele de Crăciun felurile de mâncare se succed cu viteza luminii, însă asta nu înseamnă că trebuie să le consumi pe toate sau să le mănânci la fel de repede. Redu cât de mult poți aportul de dulciuri din acele zile și încearcă să le consumi la cel puțin două ore de o altă masă – alimentele consistente au nevoie de acest interval pentru a fi digerate. Iar dacă la cozonac nu poți renunța, măcar începe-ți dimineața cu el sau mănâncă-l înainte chiar să mergi la antrenamente – este o sursă bună de energie.
Nu exagera cu alcoolul
Un pahar de vin la masă este binevenit, însă mai multe înseamnă multe calorii, pe care cu greu le vei da jos. Spre exemplu, un pahar de vin are în jur de 70 de calorii, unul de bere 140, iar o tărie în jur de 100. Acum îți poți calcula totalul!
Nu mânca aperitivele cu pâine
Orice aperitiv vei găsi pe masa de Crăciun, încearcă să-l consumi fără pâine. O alternativă bună este pâinea tip Wasa, din cereale integrale.