Savurează această salată care îți aduce o doză considerabilă de antioxidanți benefici organismului, datorită creveților și semințelor de dovleac. Bonus: este o sursă excelentă de proteine.
Timp de preparare: 10 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
2 căni de creveți decorticați
O pungă cu mix de salată
O cană de cubulețe de mango
50 grame de caju rumenite
Un ardei gras roșu
O lingură de semințe de dovleac
O lingură de suc de lime
½ linguriță de fulgi de chilli
2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
1. Pune creveții într-un wok încins și trage-i într-o lingură de ulei de măsline. Ține-i pe foc circa 3-4 minute, cât să se pătrundă.
2. Într-o altă tigaie, rumenește și caju-ul câteva minute. După ce e gata, mută-l într-un alt vas și lasă-l de-o parte.
3. Într-un bol mic prepară sosul din: o lingură de ulei de măsline, lingura de suc de lime și fulgii de chilli. Poți adăuga și un praf de sare, în funcție de preferințe. Eu nu am folosit.
4. Pune într-un bol mare mixul de salată, ardei gras (tăiat mare în prealabil), creveții și cuburile de mango. Amestecă bine. Completează cu semințele de dovleac și sosul și amestecă din nou. Înainte să servești, varsă și caju-ul. Astfel, va rămâne crocant.