Una dintre salatele mele preferate este cea cu buratta, de la Grano. Dar când nu ajung la ei, o prepar rapid acasă. Este o variantă excelentă pentru o masă de prânz sățioasă și foarte fresh.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Cantitățile sunt calculate pentru două porții.
Ingrediente
O bilă de burrata (un tip de brânză italiană făcută cu mozzarella și smântănă)
O cană de roșii cherry, tăiate în jumătăți
O cană de rucola proaspătă
O mână de frunze de busuioc
Ulei de măsline extra virgin
Sare de mare și piper proaspăt măcinat, după gust
Oțet balsamic (opțional)
Semințe crude de pin (opțional)
Mod de preparare
1. Așează în straturi, pe un platou, rucola și busuiocul. Pe margini, pune jumătățile de roșii. Situează buratta în centrul farfuriei și desfă-o, între roșii, până când conținutul cremos de mozzarella și smântână începe să iasă din ea.
2. Stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic, dacă ai folosit, apoi cu sare și piper, după gust și preferințe.
Foto: fitforfashion.ro