Sparanghelul este o alegere excelentă pentru prânzul tău: sărac în calorii, bogat în fibre și cu un aport crescut de proteine. Merită să-l consumi mai ales în zilele cu antrenamente.
Timp de preparare: 15 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
O legătură de sparanghel
O lingură de ulei de măsline
Jumătate de cană de quinoa fiartă
O cană de roșii cherry
O cană de radicchio mărunțită
O cană de salata verde
3 linguri de muguri de pin
5-6 frunze de menta
300 grame de brânză de capră, feliată în bucăți de 7-8 mm grosime
Mod de preparare
1. Spală tijele de sparanghel, apoi taie-le pe jumătate. Între timp, încinge un wok. Adaugă în el bucățile de legume și uleiul de măsline. Trage sparanghelul în wok timp de 5-7 minute, apoi mută-l pe o farfurie. Pune mugurii de pin în wok și ține-i un pic, cât să se rumenească.
2. Mixează într-un bol, salata verde, radicchio, roșiile cherry, sparanghelul și quinoa fiartă. Stropește cu puțin ulei de măsline și balsamico, în funcție de preferințe. Împarte mixul pe două farfurii și presară mugurii de pin. Pe margine pune 3-4 felii de brânză de capră.
Foto: fitforfashion.ro