Un preparat cu fructele preferate ale Cleopatrei aduce nu doar senzualitate în farfuria ta, ci şi o multitudine de substanţe benefice pentru sănătate.
Timp de preparare: 10 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
O pungă cu baby spinach
4 smochine
100 de grame de brânză de capră
O lingură de ulei de măsline
O lingură de oţet balsamic
O linguriţă de muştar Dijon
1-2 linguriţe de seminţe de pin
MOD DE PREPARARE
1. Trece frunzele spanac printr-un jet de apă, apoi lasă-le la scurs.
2. Crestează fiecare smochină, cât să o desfaci până la miez şi pune în ea o lingură de brânză. Bagă-le la cuptor, timp de 5-7 minute. Ideal ar fi să le aşezi pe hârtie de copt, ca să nu se lipească.
3. Între timp, prepară dressingul. Amestecă uleiul, oţetul şi muştarul. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga şi un strop de sare. Eu nu am făcut-o, pentru că aroma ingredientelor mi se pare suficient de puternică.
4. Amestecă frunzele scurse, apoi împarte cantitatea pe două farfurii, cât să faci un pat pentru smochine. Stropeşte cu puţin dressing şi aşază smochinele scoase de la cuptor. Presară câteva seminţe de pin.