Da, pastele pot fi sănătoase și bogate în fibre și vitamine. Ia-ți unele din hrișcă 100%, adaugă-le un sos simplu și vei obține un prânz delicios, cu puține calorii.
Timp de preparare: 15 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
400 grame paste de hrișcă
200 grame de roşii cherry
O lingură ulei de măsline
3 linguri de ricotta
O mână de busuioc proaspăt
1-2 căței de usturoi
Sare, piper, chilli
Mod de preparare
1. Fierbe pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Între timp, prepară sosul pentru paste. Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie încinsă. Taie roșiile pe jumătate și aruncă-le în tigaie. Completează cu usturoiul tocat mărunt și călește-le câteva minute, cât să se înmoaie. Condimentează după preferințe: sare, piper, chili. Adaugă ricotta și frunzele de busuioc și amestecă bine, pentru ca aromele să se pătrundă.
3. Scurge pastele fierte și pune-le în tigaie, peste sos. Amestecă din nou și ia preparatul de pe foc.
Foto: fitforfashion.ro