Acest preparat cu influențe asiatice este perfect pentru zilele aglomerate: îl prepari pentru micul dejun, îi faci mici ajustări și îl transformi în prânz. În plus, este sărac în grăsimi și are doza optimă de carbohidrați pentru zilele cu antrenamente.
Timp de preparare: 20 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
2 ouă
O jumătate lingură de sos de soia
2 linguri ulei de rapiță
O ceapă galbenă, tocată mărunt
O lingură de ghimbir mărunțit
Un cățel de usturoi
150 grame de ciuperci shimeji
O lingură de sos de stridii
O cană noodles de orez
2 căni de buchete de broccoli, trași în tigaie
Un chilli (sau fulgi de chilli)
Susan, după gust
Mod de preparare
1. Amestecă ouăle cu sosul de soia și adaugă puțin piper pentru gust. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă jumătate din cantitatea de ulei și, când sfârâie, completează cu mixul de ouă. Amestecă bine, astfel încât compoziția să se întindă în tot vasul.
2. Lasă pe foc până când omleta e aproape făcută. Îndoai-o și mai ține-o câteva secunde pe fiecare parte. Scoate-o pe un vas separat și tai-o în bucăți mari.
3. Pune iar tigaia pe foc, adaugă uleiul rămas, gingerul, usturoiul, ceapa și chilli. Ține totul pe foc timp de un 1-2 minute. Adaugă broccoli și ține-le pe foc până când se înmoaie puțin. Completează cu ciupercile și mai lasă pe foc alte câteva minute. Pune și sosul de stridii și amestecă bine.
4. Între timp, pune pastele de orez în apă fierbinte și ține-le cinci minute.
5. Pune pastele de orez într-o farfurie și completează cu mixul de legume și bucățile de omletă. Presară câteva semințe de susan și savurează preparatul.
Foto: fitforfashion.ro