Pentru momentele când simți nevoia de o gustare, încearcă un mix de legume crude și humus picant – este o mix perfect de fibre și proteine.
Timp de preparare: 5 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
Un borcan de năut (aproximativ 400 ml)
O lingură de ulei măsline
Un cățel de usturoi
½ lămâie
2 linguri de pastă tahini
Fulgi de chilli și sare, după gust
Câteva frunze de pătrunjel (opțional)
Legumele preferate, feliate (castraveți, morcovi, avocado, ardei gras – orice îți place)
Mod de preparare
1. Scurge năutul și păstrează lichidul într-un recipient separat. Varsă într-un blender boabele de năut, uleiul de măsline și usturoiul. Amestecă bine până obții o pastă.
2. Completează cu sucul de lămâie, pasta de tahini și mai amestecă un pic. Dacă ți se pare prea gros, adaugă puțin din lichidul în care a stat năutul. Pune fulgi de chilli și sare după gust și amestecă încă puțin. Mută humusul într-un bol și ornează cu frunze de pătrunjel, dacă îți place gustul.
3. Adaugă lângă humus legumele preferate. Eu am ales castraveți, morcovi, avocado și a fost un mix delicios.
Foto: fitforfashion.ro