Gustoasă și ușor de preparat, quesadilla este o gustare care te cucerește din prima. Dacă ai grijă la mixul de ingrediente, o poți transforma rapid într-un preparat sănătos, bogat în proteine și sărac în calorii.
Timp de preparare: 30 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2-3 porții
Ingrediente
500 g piept de pui tăiat cuburi
Foi de tortilla
300 g păstăi
200 g spanac
200 g ciuperci mărunțite
2 linguri ulei de măsline
Sare
Piper
Boia
Mod de preparare
1. Încinge bine uleiul, apoi varsă în tigaie carnea condimentată cu sare, piper, boia. Când puiul este aproape pătruns (în circa 7 minute), adaugă păstăile și pune un capac. Lasă totul pe foc încă 3-4 minute.
2. Pune și ciupercile mărunțite, iar aproape de final și spanacul. Adaugă condimente după gust și mai lasă pe foc încă 10 minute.
3. Într-o altă tigaie încinsă, pune o foaie de tortilla şi aşază pe jumătate din ea o parte din mixul de legume și carne. Împăturește-o și ține-o câte două minute pe fiecare parte.
4. Taie quesadilla în 3 şi savureaz-o cu puţină salată.
Anca Surdu este group fitness instructor World Class România.