A FI ÎN FORMĂ DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC PARE SĂ FIE BAZA PENTRU O STARE DE BINE ÎN GENERAL.
Gândește-te că a face sport în mod regulat te ajută să previi bolile de inimă, să reduci stresul și să dormi mai bine. Ca urmare, nivelul de energie crește, starea de spirit la fel și chiar activitatea creierului se îmbunătățește simțitor.
Nu te teme dacă ai deja probleme, pentru persoanele cu boli de inimă, exercițiul fizic poate menține simptomele sub control și poate preveni agravarea problemelor. Antrenamentele regulate reduc riscul multor forme de boli cardiovasculare, inclusiv atacul de cord, accidentul vascular cerebral, boala arterială periferică si bolile coronariene.
Ce face mișcarea pentru inima ta?
Centrul pentru Controlul Bolilor din cadrul Colegiului American de Medicină Sportivă a identificat cele mai importante beneficii ale exercițiilor fizice pentru inimă. (https://bit.ly/2Us2cDR) execrise for thos with cardiov
– Scade tensiunea arterială;
– Scade colesterolul LDL („rău”) care poate înfunda arterele inimii tale;
– Deschide vasele de sânge și îți face inima să pompeze, ceea ce îmbunătățește circulația;
– Te ajută să scapi de kilograme în exces, reducând efortul inimii;
– Ajută corpul să mențină echilibrul corect dintre hormoni și alți factori implicați în coagularea și inflamația care pot provoca acumulări de grăsimi în artere.
Ce se întâmplă dacă am deja o afecțiune cardiacă?
Dacă ai fost diagnosticat cu o boală de inimă, atunci ai toate motivele pentru a face exerciții fizice! Un raport al Colegiului American de Cardiologie a demonstrat că antrenamentele regulate ajută la ușurarea simptomelor afecțiunilor cardiace cronice (cum ar fi boli coronariene și insuficiență cardiacă), la vindecarea rapidă după un atac de cord sau un accident vascular și te ajută să trăiești mai mult. (https://bit.ly/2QPW1HF) Amintește-ți, inima este un mușchi și trebuie consolidat. Niciodată nu este prea târziu să începi!