Deși de cele mai multe ori tindem să credem că apa nu are gust, diversitatea izvoarelor din România, patria apelor minerale, ne arată că, de fapt, fiecare sursă de apă naturală are caracteristici proprii care influențează calitatea apei și, implicit, gustul ei.
Apa are gust
Acesta poate varia în funcție de diferiți factori precum proveniența, structura geologică a izvorului, adâncimea, parcursul subteran și nivelul mineralelor pe care aceasta le are în compoziție. Însă, proporția ideală din fiecare mineral, poate conferi apei un gust excelent care este mai important decât am putea crede.
Pentru a simți cu adevărat gusturile diferite ale apelor minerale, este recomandat ca acestea să fie consumate la diverse temperaturi în funcție de gradul de carbonatare. Spre exemplu, apa plată poate fi servită la 12 grade, apa carbogazoasă light, la 13-14 grade, cea obișnuită (precum AQUA carbogazoasă) la 14-15 grade, iar AQUA Carpatica Forte la 17 grade.
Apa potrivită pentru fiecare masă
O apă puțin mineralizată cu un gust catifelat se potrivește perfect alături de o salată, deoarece aciditatea dressing-ului va fi moderată de gustul apei, iar experiența gustului per ansamblu va fi una extrem de plăcută. În timp ce mâncărurile puternic aromate cum sunt fripturile pot fi asociate cu o apă minerală carbogazoasă și cu un nivel mediu de minerale, care poate evidenția aromele mâncării.
Descoperă Noul izvor AQUA Carpatica, AQUA 3
Acesta este la fel de pur și are un gust unic datorat concentrației speciale de săruri. După aproape 40 de ani de călătorie subterană și lungi procese naturale de filtrare și de îmbogățire a dioxidului de carbon, AQUA Carpatica minerală naturală, natural carbogazoasă ajunge pe mesele voastre pentru a vă oferi darul ei cel mai de preț, gustul purității.
Foto – Aqua Carpatica