Vrei să folosești și alte butoane în afară de cele pentru viteză și înclinație? Citește „traducerea” ecranului sofisticat și folosește banda la capacitate maximă.
1. Butoanele de Start/Stop
Indiferent de model, banda are un buton de Start (de la care banda porneşte pe modul manual, fără să fie nevoie să introduci alte date) şi unul de Stop (care oprește banda instant sau treptat, cu revenire după efort).
2. Programe predefinite
Ca să folosești aceste programe de alergare, trebuie să îți introduci datele legate de: greutate, vârstă, viteză de deplasare, durata alergării. La această „secțiune”, în funcție de modelul benzii, vei găsi o varietate de programe. Cele mai des întâlnite sunt: Interval Training, Heart Rate Zone, Custom Intervals.
Interval training: după ce setezi greutatea, viteza de alergare, cea de revenire şi timpul efectiv de lucru, banda îţi creează un program cu un timp de alergare normal intercalat cu unul de alergare uşoară. Există şi varianta în care se setează timpul de intervale.
Heart Rate Zone: după ce îți introduci datele personale, banda îţi setează o FCmax (frecvenţa cardiacă maximă), apoi îţi stabileşte ritmul de lucru la 65% ‒ 85% din FCmax şi creşte sau scade viteza în funcţie de aceste procente. În acest caz, vei fi nevoit, în funcție de model, să ții braţele pe cei doi electrozi care se găsesc pe bara din faţă sau să prinzi cureaua benzii de piept; astfel aparatul îți va monitoriza în permanență FCmax. La anumite modele se pot modifica procentele.
Custom Intervals: acest program este asemănător cu Interval trening, numai că te menține mereu în alergare – nu ştii niciodată când începe alergarea, cât durează sau cât de lungă e pauza.
Toate programele sunt reprezentate grafic pe un display indiferent de modelul benzii.
Articol redactat in parteneriat cu antrenorii World Class