Febra musculară nu este un semn că ai lucrat intens, ci e semnalul că musculatura ta suferă. Află ce trebuie să faci ca să te recuperezi rapid și să obții performanțe mai bune.
De obicei, durerea pe care o simți la nivelul mușchilor apare datorită unor microrupturi musculare. Iar răspunsul natural al corpului în acest caz este inflamația. Masajul ajută la reducerea inflamației și a durerilor musculare postefort, precum și la o refacere de cinci ori mai rapidă. Cele mai eficiente dintre ele sunt:
Masajul suedez. Este o tehnică blândă, recomandată mai ales novicilor în masaj. Mișcările circulare, netezirile superficiale și manevrele mai profunde, de frământat și tapotament la nivel muscular, activează circulația și, astfel, organismul furnizează mai mult oxigen și substanțe nutritive necesare refacerii musculare.
Masajul profund. Vizează straturile profunde ale mușchiului și ajută la diminuarea disconfortului muscular. Te va ajuta să te relaxezi, deoarece corpul tău secretă mai multă serotonină ca răspuns la masaj.
Masajul Trigger Point. Se concentrează pe o zonă specifică, în care se simte cea mai mare durere și tensiune. După această terapie, este bine ca, pentru sporirea efectului anti-inflamator, să se aplice gheață pe zona respectivă.
Masajul cu săculeți aromatici ajută la îndepărtarea durerii, a inflamației, având efect antiseptic și antioxidant. Săculeții umpluți cu plante (ginger, lemongras, tumeric) sunt încălziți și aplicați printr-o mișcare de rulare, cu scopul de a relaxa musculatura, de a activa circulația sanguină și limfatică și de a revigora organismul.
Masajul Thai tradițional este cea mai energizantă tehnică dintre toate tipurile tradiționale de masaj. Prin combinarea presiunii pe canalele energetice și mișcări de stretching din yoga, acest tip de masaj elimină tensiunea musculară și crampele, îmbunătățește flexibilitatea și stimulează capacitatea organismului de autovindecare.
Simona Negrilă este expert în terapii complementare și kinetoteraput la Spa Senses World Class Health Academy Downtown.