Află cum să prepari un burger care îţi va delecta papilele gustative şi-ţi va asigura o cantitate generoasă de vitamine.
Timp de pregătire: 25 minute
Timp de preparare: 20 minute
Cantităţile sunt calculate pentru 4 porţii
Ingrediente:
Pentru burger
50 grame de fistic descojit
200 grame de edamame (fierte și răcite)
O cutie de boabe de năut (scurse)
O legătură mare de pătrunjel
O mână mare de coriandru
O legătură mică de busuioc proaspăt
4 căței de usturoi
5 fire de ceapă verde
Un lime
2 linguri de făină de năut (sau orice fel de făină)
2 linguri de drojdie
O lingură de ulei de măsline
O lingură de muștar
O lingură de sare
Pentru dressingul de avocado și mentă
Un avocado
Sucul de la un lime
O lingură de iaurt
O lingură de sirop de arțar
½ lingură de lemon pepper
¼ lingură de sare
15-20 frunze de mentă proaspătă
Un fir de ceapă verde
Mod de preparare
- Taie mărunt ceapa verde. Pune într-un blender fasolea, năutul, fisticul, pătrunjelul, coriandrul, busuiocul și usturoiul. Amestecă totul până obții o compoziție bine omogenizată, ca o pastă. Mut-o într-un bol şi adaugă ceapa verde și restul de ingrediente. Ține compoziţia timp de 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator. Între timp, poți prepara dressingul: strivește avocado și amestecă-l cu restul de ingrediente. Ţine mixul la frigider până când îl vei consuma.
- Scoate de la frigider compoziția pentru burgeri și fă patru sau mai multe turtițe, în funcție de dimensiunea pe care vrei să o aibă burgerii. După ce le modelezi, presară piper negru.
- Încinge plita la o temperatură medie, stropește cu puțin ulei de măsline și gătește burgerii cinci minute pe fiecare parte.
- Montează burgerul: folosește o chiflă de secară și frunze de salată verde sau spanac pentru asezonare. Nu uita de dressingul de avocado și mentă!