Fie că vrei un desert delicios, fie că ai nevoie de energie înainte de antrenamente, aceste batoane sunt o opțiune excelentă. Ușor de preparat, vor ajunge cu siguranță pe lista de gustări preferate.
Timp de preparare: 60 de minute
Timp de așteptare: 3 ore
Număr de porții: 10 batoane
Ingrediente
Pentru bază
¾ cană cu fulgi de ovăz
O linguriță de semințe de chia
O lingură de ulei de cocos
3 linguri de cremă de cocos
½ cană de fulgi de cocos
6 curmale
Pentru glazura de ciocolată
30 de grame de unt de cacao raw
O linguriță de unt de cocos
30 grame de pudră de cacao raw
Un vârf de linguriță de vanilie pudră (opțional)
O lingură de sirop de agave sau arțar
Un sfert de cană de migdale, zdrobite
Mod de preparare
1. Pune toate ingredientele în blender și amestecă până obții o compoziție omogenă. Probabil va fi un pic sfărâmicioasă, dar ar trebui să o poți modela ușor cu mâinile.
2. Tapetează o tavă cu hârtie de corp, apoi varsă compoziția, întinde-o bine și aplatizeaz-o un pic.
3. Mută vasul în frigider ca să se întărească.
4. Între timp, pregătește glazura de ciocolată, conform indicațiilor de aici. Trebuie doar să urmărești toți pașii, până când obții sosul de ciocolată.
5. Scoate blatul de cocos din frigider și varsă uniform mixul de ciocolată pe deasupra. Dacă vrei, poți adăuga și mai multe migdale sau alte nuci care îți plac.
6. Pune iarăși vasul în frigider și lasă-l cel puțin trei ore sau chiar peste noapte.
7. Taie mixul obținut în batoane. Păstrează-le la frigider pe cele pe care nu le consumi.