Dacă ai renunțat la care sau o consumi ocazional, aceste 6 trucuri te vor ajuta să îi asiguri organismului necesarul de proteine.
Variază sursele de proteine
Fă-ți o listă cu legumele care conțin proteine și încearcă să le consumi cât mai des. Spre exemplu, fasolea și lintea sunt campioane la acest capitol. Iaurtul, ouăle sau brânza conțin și ele proteine și, dacă vrei o superdoză de proteine, mănâncă un iaurt în care pui și migdale crude.
Pune în garnituri
Nu trebuie să mănânci omletă sau o bucată mare de carne, ca să îți iei doza de proteine. Poți la fel de bine să adaugi în garnituri anumite alimente. Spre exemplu, chia este o sursă excelentă de proteine. Poți pune o lingură în salată sau chiar peste legumele la grătar.
Găsește substituți ai proteinelor
Însă fă-o cu moderație. S-a demonstrat că atunci când este consumată în exces, soia provoacă și efecte negative. Include tofu în meniurile tale, deoarece conține multe proteine. În aceeași categorie întră și tempeh, un preparat din soia originar din Indonezia, numai bun pentru gustările tale.
Fă-ți smoothie-uri proteice
O variantă bună este să îți pregătești un smoothie delicios și plin de proteine. Poți încerca unul din pudră proteică de ciocolată, banană, scorțișoară, miere, lapte slab în grăsimi, migdale și gheață! Vei căpăta energia de care ai nevoie și va grăbi refacerea musculară.
Încearcă rețete noi
Odată ce descoperit cât de multe alimente conțin, de fapt, proteine, poți să te joci cum vrei cu ele. Păstrează tot timpul în casă fasole, linte, năut, chia, quinoa și semințe și folosește-le în cât mai multe combinații. Ba mai mult, te poți folosi de semințe ca gustări, între mese.