Pentru un începător nu este tocmai neobișnuit să se întâmple asta. Tocmai de aceea, yoga este o modalitate foarte bună pentru a-ți lucra și mintea, nu doar corpul.
De obicei, clasa de yoga începe cu o ușoară încălzire care constă în repetarea de mai multe ori a secvenței cunoscută ca Salutul Soarelui – este o trecere lină, dar continuă prin mai multe posturi. Apoi succesiunea posturilor devine fragmentată, oprindu-ne mai mult asupra fiecăreia dintre ele. Timpul petrecut în fiecare postură reprezintă esența clasei. Deși din exterior nu se vede mișcare, în interiorul fiecăruia se întâmplă lucruri importante.
Reeducă-ți mintea
În prima fază trebuie să încerci să excluzi din multitudinea de gânduri din viața de zi cu zi, iar asta va duce în timp spre relaxarea minții. La început este greu să îți concentrezi toată atenția pe momentul prezent în cadrul clasei, mintea îți zboară spre tot felul de gânduri și, astfel, apare plictiseala. Dar toate astea se schimbă odată cu practica.
O altă idee senzație cu care te poți confrunta la început este aceea de timp pierdut. În aparență, la yoga nu te relaxezi la fel de bine ca atunci când stai la televizor sau faci o activitate care îți place. Conform stilului de viață cotidian, dacă nu muncești sau nu te relaxezi înseamnă că pierzi timpul. Însă este total fals. Atunci când bei o cafea cu prietenii sau citești o carte, de fapt nu te relaxezi, ci doar schimbi stimulii pe care îi primești din exterior. Relaxarea o vei obține atunci când vei reuși să excluzi toți stimulii din exterior, iar atenția va fi concentrată doar pe interiorul corpului.
Ovidiu Atanasiu este unul dintre antrenorii W by World Class, unde predă Vinyasa Yoga. Dar îl găsești și în diferite cluburi World Class.
Foto: Greenmind