Dacă vrei un prânz sănătos și plin de savoare, alege bucătăria asiatică. Tofu, chilli, soia și tăiţei soba sunt mixul ideal pentru cei care țin la siluetă.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de preparare: 20 minute
Cantităţile sunt calculate pentru 4-6 porţii
Ingrediente
- 450 grame tofu, tăiat cubuleţe
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 175 grame edamame proaspete sau îngheţate (boabe de soia)
- 1 linguriţă de ulei din sâmburi de struguri
- Sos de soia, după gust
- 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
- Sare, după gust
- 6 ciuperci shiitake, feliate
- Piper negru, proaspăt măcinat
- 2 linguriţe de coriandru
- 250 grame de tăiţei soba
Mod de preparare
- Scurge tofu-ul cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt.
- Fierbe, timp de 4 minute, boabele de soia, într-o oală mare cu apă şi sare. Scoate-le cu o paletă și pune-le deoparte.
- Între timp, pune un wok pe aragaz. Verifică dacă s-a încins cu o picătură de apă. În caz că dispare la contactul cu tigaia, e gata. Rumeneşte un pic bucata de tofu în uleiul din sâmburi de struguri, adaugă sosul de soia, apoi mută preparatul într-un alt vas.
- Setează focul la intensitate medie, adaugă uleiul de măsline şi ciupercile. Amestecă-le cu usturoi şi un praf mare de sare şi ține-le pe foc timp de 1-2 minute. Pune tofu şi boabele de soia şi lasă-le la foc mic. Între timp, prepară tăiţeii.
- Adaugă treptat tăiţeii, în oala în care au fiert boabele de soia, astfel încât apa să rămână în continuare în punctul de fierbere. Amestecă încontinuu cu o lingură cu coadă lungă, pentru a evita ca tăiţeii să se lipească între ei. După ce mai dă o dată în clocot, adaugă un pahar cu apă rece. Repetă acţiunea de trei ori. Acum tăițeii sunt gata. Scurge-i, adaugă legumele şi tofu şi preparatul e gata.
Foto: Sorina Fredholm