Începe-ți ziua în forță cu un bol de cereale fierte în lapte de orez, completat de fructe și semințe.
Timp de pregătire: 2 minute
Timp de preparare: 15 minute
Cantităţile sunt calculate pentru două porţii
Ingrediente
- 1 cană şi ¼ de lapte degresat sau lapte de orez/soia
- 1 lingură de cardamom
- 1 baton de scorţişoară
- ¼ linguriţă de sare grunjoasă
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 lingură de hrişcă crocantă
- 1 mână de fructe goji şi merişoare de munte
- 2 linguri de seminţe chia
- 1 lingură de miere sau sirop de agave
Mod de preparare
- Amestecă într-un vas termorezistent laptele, scorţişoara, cardamomul şi sarea. După ce mixul dă în clocot, adaugă fulgii de ovăz şi amestecă. Lasă să mai dea încă o dată în clocot, apoi acoperă parţial vasul și redu intensitatea focului. Ține preparatul la fiert circa 10 minute, până când capătă o textură densă.
- Ia preparatul de pe foc și înlătură batonul de scorţişoară. Decorează terciul de ovăz cu fructele de pădure, seminţele chia, hrişca şi mierea. Stropește cu o lingură de lapte.
Foto: Sorina Fredholm