Concentrarea asupra nutriției și sănătății în timpul sezonului estival înseamnă mai mult decât atingerea obiectivelor de fitness. Un studiu arată că aportul alimentar al unei persoane poate fi afectat de căldură – oamenii mănâncă adesea mai puțin atunci când vremea este mai caldă. În timp ce acest lucru poate ajuta la pierderea unor kilograme nedorite, reducerea aportului alimentar ar trebui să se facă în mod sănătos pentru a compensa pierderea de energie atunci când corpul este expus la căldură.
În schimb, oamenii au tendința de a mânca mai mult în timpul sezonului rece. O posibilă explicație pentru acest lucru este efectul luminii și modul în care poate stimula foamea. Atunci când corpul nostru este expus la mai puțină lumină, ceea ce se întâmplă în timpul iernii, avem tendința de a pofti la mâncare ca mijloc de a stoca energie și de a ne asigura supraviețuirea. În schimb, în timpul verii, când lumina este abundentă, poftele sunt mai puține și mai puțin severe.
Alimentele care ar putea fi reconfortante și care încălzesc corpul pe timp de iarnă nu sunt ideale pentru o seară fierbinte de vară. În schimb, puteți alege alimente răcoroase care necesită puțin timp de preparare și care vă vor oferi mai mult timp pentru a vă bucura de soare și vacanță. Alimentele răcoroase și cu mai puține calorii sunt o modalitate potrivită de a vă începe ziua, oferind în același timp organismului energia de care acesta are nevoie pentru un stil de viață activ.
A avea o nutriție sănătoasă rămâne cheia pentru pierderea în greutate și pentru sănătate. Pentru mulți, starea de bine în timpul verii înseamnă să se mențină în formă făcând exerciții fizice regulate.
Sfaturi pentru a vă îmbunătăți alimentația în această vară
Controlează-ți porțiile
A urma o dietă sănătoasă nu înseamnă că trebuie să elimini complet din farfurie alimentele preferate. Luați în considerare consumul cu moderație ca o opțiune mai bună. Nu exagerați și respectați porția potrivită. Această practică este o modalitate bună de a vă antrena organismul să fie satisfăcut cu o porție mai mică.
Aspiră la o farfurie sănătoasă
Echilibrați consumul de proteine, carbohidrați, grăsimi și fructe și legume. În mod ideal, 50% din farfurie ar trebui să conțină fructe și legume, iar cealaltă jumătate ar trebui să fie un sortiment de lactate, proteine și cereale.
Controlează consumul de cafeină
Consumul crescut de cofeină poate crește riscul de deshidratare. Cofeina are un efect diuretic ușor, care poate provoca urinări frecvente. Încercați să limitați consumul la una sau două cești pe zi pentru a reduce riscul de deshidratare, care poate provoca, de asemenea, dureri de cap.
Optează pentru mâncare rece și sănătoasă
Atunci când temperatura este ridicată, poate fi tentant să ne îndreptăm spre băuturi și alimente zaharoase. Deși aceste băuturi zaharoase pot ajuta la reenergizare, valoarea lor nutritivă nu este ridicată. Cel mai bine este să beți apă sau sucuri de fructe proaspete care au zaharuri naturale. Pentru o băutură răcoritoare sănătoasă, încercați să amestecați diferite fructe și să le aruncați în blender pentru a face un smoothie răcoritor.
Evită dietele la modă
Poate fi tentant să încerci diferite diete, dar fă-ți mai întâi cercetările. Dacă este posibil, consultați un dietetician sau un nutriționist pentru a fi mai bine informat cu privire la efectele dietei asupra organismului și a stării de sănătate.
Mănâncă în mod regulat
Sărirea meselor, efectuarea postului intermitent și reducerea caloriilor au efecte diferite asupra persoanelor. Cheia este să mănânci corespunzător, în funcție de stilul tău de viață și de ceea ce are nevoie corpul tău. De exemplu, persoanele mai active ar trebui să ia în considerare o dietă care să includă niveluri ridicate de proteine și carbohidrați pentru a ajuta la construirea mușchilor și la obținerea de energie în timpul antrenamentelor. Persoanele cu un stil de viață sedentar se pot concentra mai mult pe aportul de micronutrienți. Un plan alimentar sănătos include, de asemenea, monitorizarea gustărilor – înlocuiți fursecurile, produsele de patiserie și prăjiturile cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi fructele, nucile și iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi.
Crește aportul de lichide
Căldura din timpul verii poate determina organismul să transpire mai mult. Acordarea unei atenții deosebite hidratării poate ajuta organismul să nu se supraîncălzească, să vă mențineți energic și să funcționați corespunzător. Nu uitați că aproape toate sistemele corpului depind de apă. Începerea zilei cu un pahar mare de apă ajută, precum și monitorizarea aportului de lichide pentru a vă asigura că sunteți bine hidratat.
Sursa: https://blog.corehealth.global/7-simple-ways-to-improve-your-nutrition-during-the-summer