Află cât e marketing și cât realitate în imaginea produselor care promit că îți vor transforma dieta și că te vor slăbi într-un mod spectaculos.
Produsele cu "zero grăsime"
Există o dispută destul de mare în legătură cu grăsimea saturată, pe care mulți s-au chinuit să o evite cu desăvârșire. Există totuși studii care au contrazis aceste temeri, deci aparent grăsimea saturată și grăsimea în general nu sunt otrăvuri. Ba mai mult, produselor cărora le lipsește grăsimea – de orice fel, nu numai saturată - le-au fost adăugate zahăr și conservanți, pentru a le face la fel de apetisante.
Sucurile de fructe din comerț
Desigur, fructele sunt extrem de sănătoase și necesare pentru corpul tău. Însă sucul de fructe pe care îl cumperi din supermarket sau din diverse locuri nu păstrează aceeași promisiune. Deoarece produsul finit a fost obținut în urma unor procesări, o parte dintre vitamine și enzime au fost distruse, iar în locul cărora au adăugate, de multe ori, zahăr și conservanți.
Băuturile pentru sportivi
Create special pentru cei care depun mult efort fizic, acestea conțin cantități mari de electroliți și zahăr. Practic, ele au la fel de mult zahăr precum băuturile obișnuite, așa că, dacă obișnuiești să eviți zahărul, evită-le și pe ele.
Alimentele pentru vegetarieni
Cum în ultima vreme dietele vegetariene sunt din ce în ce mai adoptate, au și apărut diverse produse promovate sub această umbrelă. Însă ele nu fac parte din categoria mâncărurilor sănătoase, pentru că sunt extrem de procesate și pline de conservanți. Printre cele pe care ar trebui să le eviți sunt cașcavalul vegetarian, preparatele din soia, care sunt artificiale, sau alte înlocuiri ale proteinei animale în mod artificial.
Cerealele pentru micul dejun
Multe dintre acestea îți promit o viață sănătoasă, slăbire rapidă și multe alte minuni. Le găsești în ambalaje colorate, cu mențiuni de gusturi nemaipomenite. În realitate însă, atunci când le vei citi eticheta, vei observa ca sunt pline de cereale procesate, coloranți și zahăr.