Îți propun o variantă de paste light care, datorită conținutului mare de busuioc, îți va proteja și inima. Cei de la Grano, un restaurant cu specific italienesc, au o rețetă delicioasă, ușor de preparat și acasă.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 20 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
Sos pesto
2 căni cu frunze proaspete de busuioc*
2 căței de usturoi
O lingură de semințe de pin
5 linguri de ulei măsline extravirgin
Sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust
30 grame de parmezan ras
*Busuiocul reduce colesterolul rău din sânge și are efect benefic în cazul afecțiunilor cardiace.
Paste
250 grame de spaghetti integrale
Jumătate de ceașcă de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare
Sos pesto
1. Pune în blender usturoiul, semințele de pin (le poți căli înainte într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, câteva minute). Adaugă și jumătate din cantitatea de ulei și mixează până când totul devine o pastă omogenă. Asezonează cu sare și piper, după gust.
2. Dacă folosești sosul pesto imediat, completează cu restul de ulei și amestecă iar. Apoi mută totul într-un bol mai mare pentru servit și combină-l cu brânza.
3. Dacă îl folosești mai târziu, pune-l într-un borcănel de sticlă, cu capac. Adaugă restul de ulei, cât să aibă un strat deasupra, apoi mută-l în frigider. Poți să îl ții cel mult două săptămâni.
Paste
1. Gătește pastele așa cum e indicat pe ambalaj, cât să fie al dente.
2. Când sunt gata, amestecă-le cu sosul pesto, iar la sfârșit presară puțin parmezan.
Foto: fitforfashion.ro