Profită de produsele de sezon și prepară-ți rapid o cină delicioasă. Bonus: te vei bucura de o doză considerabilă de fibre.
Timp de preparare: 20 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
200 de grame de dovleac (o felie mai mare)
Un păstârnac
O sfeclă roșie
2 morcovi
200 de grame de spanac
O lingură de unt de arahide
O lingură de ricotta
Fulgi de chili
Mod de preparare
1. Curăță păstârnacul și morcovii de coajă. Procedează la fel și cu sfecla, apoi împarte-o în felii de 2-3 centimetri grosime. Taie o felie de dovleac sau bucăți mai mari dintr-unul.
2. Setează cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi așază legumele. Lasă totul la copt timp de 15-20 de minute.
3. Călește spanacul într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei de măsline și usturoi.
4. Scoate legumele de la cuptor, taie-le în fâșii mai mari și așază-le în două farfurii. Pune deasupra puțin spanac, ricotta și unt de arahide. Presară fulgi de chili după gust.
Foto: fitforfashion.ro