Oricât de tare ți-ai dori să ai rezultate într-un timp foarte scurt, este important să reiei antrenamentele treptat și să îți faci ordine în dietă.
Atunci când antrenamentul zilnic nu este susținut de o refacere corespunzătoare (opt ore de somn pe noapte, minimum trei mese echilibrate pe zi, suplimentate cu vitamine si minerale, masaje), nu trebuie să depășească o oră, deoarece poate avea efecte adverse, printre care retenția de apă și lichid limfatic.
De asemenea, este foarte importantă și alimentația: trebuie să fie echilibrată, bogată în grăsimi sănătoase (oleaginoase, unt de cocos, ulei de măsline, ulei de pește), carbohidrați cu absorbție lentă (orez integral, leguminoase, rădăcinoase, legume crude, fructe de pădure și exotice) și proteină de calitate care să asigure refacerea musculară (carne ecologică, ouă bio, lactate fermentate).
Ordinea corectă în alimentație este următoarea: dimineața, un mic dejun hiperproteic și normolipidic (de exemplu, omletă din cinci albușuri cu 10 migdale), la prânz, o porție de carne cu legume (mușchi de porc cu salată de varza), seara, o cutie de perle de brânză cu două felii de pâine integrală prăjită.
Astfel, cu o alimentație bine pusă la punct, cu eforturi susținute în mod echilibrat – atât la antrenamente, cât și în orele de odihnă, vei reuși să îți refaci condiția fizică și chiar să îți crești masa musculară.
Articol redactat in colaborare cu antrenorii World Class