Pune-ți creativitatea la treabă și transformă alimentele rămase în frigider într-o gustare perfectă.
Sunt sigură că ți se întâmplă des să rămâi cu diverse ingrediente în frigider, în cantități prea mici, ca să mai faci un preparat și prea mari, ca să le arunci. În astfel de situații este important să știi cum să „reciclezi” alimentele. Însă, ca să poți face asta, trebuie să gătești mereu cu produse care pot fi consumate și crude și îți oferă nutrimentele necesare organismului tău.
Mai jos, ai exemplu un meniu de prânz pe care l-am făcut rapid, din ce am mai găsit prin frigider. Tu poți proceda similar cu orice produse ai în bucătărie.
Timp de preparare: 15 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții
Ingrediente
2 frunze de varză kale
O cană de roșii cherry
2 felii de pâine de secară
3 linguri de quinoa
O jumătate de castravete
O bucată de o palmă de haloumi
4 linguri de humus
Mod de preparare
1. Pune quinoa la fiert pentru 10-15 minute. Scoate-o, las-o la scurs și răcit. Între timp, ține pe grătar, timp de un minut, bucata de halloumi.
2. Spală legumele, taie-le și așază-le pe o farfurie. Completează cu quinoa, halloumi, hummus și felii de pâine.
Foto: fitforfashion.ro