Le folosești ca gustări și probabil le amesteci în smothie-uri sau în iaurt. Dar cum ar fi să le transformi în cu totul altceva? Încearcă rețeta noastră și cu siguranță migdalele vor fi mereu pe lista ta de cumpărături.
Timp de pregătire: 12 ore
Timp de preparare: 10 min
Cantitățile sunt calculate pentru două căni de lapte
Ingrediente
O cană de migdale crude, de preferat organice
2 căni de apă
Apă pentru înmuierea migdalelor
Miere, sirop de agave sau de arţar (opţional, dacă vei vrea să îndulcești laptele)
Castroane
Strecurătoare
O cană gradată
Blender sau presă la rece
Tifon cu ochiuri mici
Mod de preparare
1. Lasă migdalele la înmuiat, într-un bol cu apă, cu o noapte înainte să prepari laptele. Până a doua zi, vor absorbi apa şi se vor umfla.
2. Scurge migdalele şi ţine-le sub un jet de apă rece. Apoi, pune-le într-un castron și adaugă cele două căni de apă.
3. Dacă ai storcător de fructe cu presă la rece, mai departe procedeul e foarte simplu. Pune compoziţia în storcător, iar într-o parte vei avea laptele şi în cealaltă restul de migdale.
4. În caz că folosești un blender, setează-l la cea mai mare viteză timp de două minute. Migdalele vor deveni o pudră fină, iar apa va căpăta un aspect lăptos. Strecoară compoziţia deasupra unui castron, printr-o bucată de tifon cu ochiuri mici şi o strecurătoare. După ce ai strecurat şi ţi-a rămas restul de migdale în pânza de tifon, stoarce-o bine, ca să obţii cât mai mult lapte.
Atenție: laptele de migdale se păstrează proaspăt în recipiente acoperite, în frigider, cel mult 2-3 zile.
Ce faci cu restul de migdale rămas?
Poţi să-l presari peste ovăz, smoothie-uri sau orice alt desert sănătos, cum sunt aceste bile raw de cacao.
Foto: fitforfashion.ro