Sfârșitul de an este cel mai bun moment să scapi de stres și să-ți reîncarci bateriile. Tocmai de aceea, ți-am pregătit trei terapii alternative care te vor relaxa rapid.
Aromoterapia
Aparent, aromoterapia este o modalitate de relaxare foarte bună, doar pentru că, dacă îți face plăcere să simți un anumit miros, atunci te vei relaxa automat. Însă acest tip de terapie presupune mai multe etape. Aromoterapia este, practic, "jocul" cu uleiurile esențiale, mizând pe faptul că aceste uleiuri reușesc să treacă prin peretele celular, aducând mai mult oxigen și nutrimente corpului.
Pentru ce este utilă
Aromoterapia te ajută în numeroase afecțiuni. În funcție de tipul de ulei (iar gama este foarte variată), vei găsi o mulțime de beneficii – de la tratarea problemelor bilei, până la un creier mai sănătos!
Încearc-o!
Spre exemplu, uleiul de eucalipt, pus pe încheietură atunci când ai răcit, te va ajuta să te recuperezi rapid – mai repede decât dacă ai consuma produse pe bază de eucalipt, spre exemplu.
Meloterapia
Cunoscută și ca muzicoterapie, meloterapie este, pe scurt, terapia prin notele muzicale, care au rolul de a relaxa într-un mod incredibil creierul și de a trata anumite probleme fizice sau psihice.
Pentru ce este utilă
Terapia prin muzică reface echilibrul interior, începând de la creier și continuând cu corpul. Așa că, dacă ai probleme legate de stres, insomnii, migrene, hipertensiune arterială și multe altele, merită s-o testezi.
Încearc-o!
În primul rând trebuie să mergi la un specialist. În cadrul unei altfe de ședințe, medicul terapeut va folosi diverse sunete (nicidecum muzica pe care o auzi la radio), pentru a vindeca tulburări mentale sau afective, blocaje mentale, boli psihosomatice sau chiar anumite dependențe.
Art-terapia
Pentru acest tip de terapie vei folosi creația artistică ca să vindeci mai multe probleme emoționale, care se pot propaga și la nivel fizic, dacă nu sunt vindecate la timp.
Pentru ce este utilă
Dacă ai probleme de exprimare, ești introvertit și de multe ori simți că nu te poți exprima, atunci poți încerca art-terapia, care prin diverse practici, precum pictură, sculptură, dans, teatru, te va ajuta să îți identifici problemele, să te deschizi și să le rezolvi. De asemenea, ea este folosită și în cazul bolilor grave, pentru că, în felul acesta, durerea poate fi mai ușor exprimată.
Încearc-o!
Desigur, cel mai bine este să faci acest gen de terapie în medii specializate, în funcție de problemele pe care le ai. În caz că ești artist și folosești deja arta ca mijloc de exprimare, nu este recomandat să încerci acest tip de terapie, pentru că efectul nu va mai fi la fel de bun.