În zilele friguroase, o cină însoțită de un pahar de vin este cea mai bună alegere. Preparatul trebuie să fie ușor și bogat în vitamine, iar vinul roșu și sec – inima ta îți va mulțumi.
Timp de preparare: 20 minute
Cantitățile sunt calculate pentru patru porții
Ingrediente
200 de grame de tofu
O lingură de ulei de susan
O lingură de sirop de agave sau de arțar (în funcție de preferințe)
200 grame de năut
1 dovlecel
1 ardei roşu
4 roşii cherry
O ceapă roşie
Chimen şi chili (după gust)
4 foi de tortilla
Sosuri:
De roșii (home made*) și iaurt
Mod de preparare
1. Spală năutul, apoi pune-l la cuptor, cu chimenul și chili, timp de 15 minute.
2. Cât timp se face năutul, taie legumele (dovlecelul, ardeiul roșu, roșiile cherry și ceapa) și pune-le pe grill pentru câteva minute – cât să se pătrundă puțin.
3. Taie tofu în batoane de doi centimetri grosime. Într-un wok bine încins pune uleiul de susan și siropul de agave, apoi adaugă bucățile de tofu. Ține-le câteva minute, agitând tigaia continuu, până când tofu se caramelizează.
4. Încălzește foile de tortilla. Pune în fiecare legume, tofu și sosuri după gust.
*Pentru sosul de roșii, căleşte, într-o tigaie de teflon, timp de 10 minute, patru roşii descojite, doi căței de usturoi tocați mărunt şi condimente pentru gust (eu am folosit doar sare și piper). Amestecă până obții o pastă omogenă.
Foto: fitforfashion.ro