Da, se numără și pe lista noastră de mâncăruri preferate. Tocmai de aceea am încercat să găsim un mod prin care să o transformăm într-un preparat mai sănătos și cu mai puține calorii.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de preparare: 50 min
Cantitățile sunt calculate pentru patru porţii
Ingrediente:
2 conserve de roşii tăiate cubuleţe (dacă se poate, fără adaos de sare)
Oregano
Busuioc
Un vârf de linguriţă de sare
Un vârf de linguriţă de piper negru
O căpăţână de usturoi
Un pachet de silky tofu
4 ceşti de baby spanac
O ceaşcă de parmezan ras (cu conţinut redus de grăsime)
6 foi integrale de lasagna
Mod de preparare
1. Preîncălzeşte cuptorul la 190° C. Unge o tavă potrivită ca mărime cu puţin ulei de măsline.
2. Căleşte, în paralel, într-o tigaie de teflon, roşiile, usturoiul şi condimentele, timp de 10 minute, până când totul devine o pastă omogenă.
3. Pune tofu într-o strecurătoare și scurge-l bine de zeamă, deasupra chiuvetei.
4. Fierbe spanacul unul-două mine, cât să se înmoaie puțin. Apoi mută-l într-un mixer și amestecă-l cu tofu.
5. Întinde un strat de roşii pe fundul tăvii. Aşază straturile în următoarea ordine: foi de lasagna, un strat de tofu și spanac, unul de sos de roşii. Reia ordinea încă o dată. Lasă deasupra restul de foi de lasagna. Peste ele, întinde sosul de roșii rămas și parmezanul low-fat. Acoperă cu folie de aluminiu şi bagă tava la cuptor timp de 30 de minute.
6. Îndepărtează uşor folia şi, cu o spatulă, împinge cu grijă colţurile foilor în sosul de roşii. Mai lasă tava 20 de minute la cuptor, neacoperită, până când se formează o crustă aurie deasupra.
7. Ține lasagna la răcit timp de 10 minute, înainte să o tai.
Foto: fitforfashion.ro