Cu un plan bine pus la punct, poţi obţine rezultate excelente. Avem trei soluţii simple!
În primul rând asigură-te că timpul pe care îl acorzi socializării în sala de fitness nu depăşeşte un minut şi că echipamentul este pregătit din timp. Un antrenament scurt şi de intensitate ridicată are avantajul că antrenează concomitent mai multe grupe musculare şi asigură creşterea rapidă a ritmului cardiac, arde mai multe calorii sau creşte forţa musculară mai rapid. Iată câteva sugestii de antrenamente:
1. Circuite care antrenează diferite grupe musculare.
Astfel, vei limita pauzele doar la cele necesare pentru a face tranziţia între exerciţii. Poţi aloca 2-3 minute fiecărei grupe musculare, poţi lucra 60 secunde fiecare grupă musculară sau un număr fix de 20-30 repetări. Lucrează la intensitate maximă şi combină exerciţiile cardio cu cele de forţă musculară şi cu cele izometrice pentru a obţine rezultate maxime.
2. Superseturi cu două grupe musculare.
De exemplu, lucrează picioare și abdomen. Execută cinci seturi din următoarea combinație: 20 de genuflexiuni, 20 de abdomene cu ridicare, 10 fandări, 10 abdomene V-crunch, 20 ridicări pe vârfuri, 20 abdomene pentru oblici. (1 set = 4 minute)
3. Provocări de depășit.
Propune-ţi să faci 100 tracţiuni în cât mai puţine seturi posibile şi 200 de flotări în cât mai puţine seturi posibile. Execută-le cât mai rapid, fără a sacrifica poziţia şi forma corectă a exerciţiului. Alternează exerciţiile în momentul de epuizare. Nu uita, în antrenamentele de scurtă durată You Will Succeed By Failing.
Ilinca Hotaran este antrenor personal la World Class Health Academy at the Grand.