Fiecare început de an ne provoacă să ne dorim mai mult de la noi. Indiferent de obiectivele pe care ni le setăm, trebuie să fim realiști și să găsim metodele adecvate pentru a reuși să le îndeplinim.
Crearea unor noi obiceiuri necesită timp și energie, motivația se poate pierde rapid, însă disciplina și perseverența te vor ajuta să ajungi acolo unde ți-ai propus. Totodată, specialiștii atrag atenția cu privire la importanța sportului și a alimentației pentru a avea parte de succesul la care visăm.
Nu uita să te răsplătești când faci un pas înainte și să nu renunți după o încercare eșuată. La urma urmei, schimbarea nu este niciodată ușoară, dar cu siguranță merită efortul.
Ți-am pregătit o serie de sfaturi utile care să te ducă mai aproape de cea mai bună versiune a ta. Iată câteva schimbări mici care pot avea un impact semnificativ asupra reușitelor tale.
Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată
Dacă te lupți cu kilogramele în plus sau pur și simplu îți dorești o viață sănătoasă, atunci dieta ar trebui să fie prioritară pentru tine. Alimentele pe care le consumi pot să-ți influențeze starea de bine, dar și aspectul fizic. Pentru a te asigura că ai parte de o masă sățioasă și sănătoasă poți începe prin a-ți planifica mesele din timp. În acest fel vei fi mai organizat, iar corpul tău se va bucura de toți nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa cât mai bine.
Începe o rutină de antrenament!
Studiile arată că este suficient să practici sport de trei ori pe săptămână pentru o sănătate de fier, așa că nu te abate de la această rezoluție. Îmbină în mod armonios activitățile cardio cu antrenamentele care implică greutăți pentru a-ți tonifia corpul. Deși mulți se concentrează de cele mai multe ori asupra antrenamentelor cardio pentru a arde grăsimile, puțini știu cât de importante sunt de fapt activitățile care implică forța musculară.
Meditează!
Aspectele ce țin de fizic trebuie îmbinate cu cele ce țin de psihic. Prin urmare ai grijă ca în rutina ta zilnică să incluzi câteva momente în care să meditezi. Meditația te poate ajuta să-ți schimbi complet perspectiva asupra lucrurilor, te ajută să te concentrezi mai bine și îți îmbunătățește sănătatea mintală.
Distrează-te în aer liber!
Fie că este vorba de ski, volei pe plajă sau badminton în parcul din cartier, sportul în aer liber, alături de cei dragi, te va umple de energie și voie bună.
Renunță la sedentarism!
Îți place să mergi cu mașina, însă acest obicei nu este cel mai sănătos pentru tine, în special dacă nu practici alt gen de activitate fizică. Renunță la mașină și mergi cu bicicleta, urcă din când în când pe scări, în defavoarea liftului și încearcă să duci o viață cât mai activă.
Ai grijă de sănătatea celor dragi!
Învață-ți copilul să mănânce sănătos și să evite tentația dulciurilor în exces sau a alimentelor de tip fast food, întrucât obezitatea infantilă a devenit un adevărat fenomen, la nivel mondial.
Ia suplimente alimentare
Chiar dacă ai o dietă sănătoasă, este destul de complicat să-ți asiguri necesarul zilnic de vitamine și minerale doar prin alimentație, așa că un supliment alimentar este binevenit și îți acoperă eventualele carențe.
Încearcă o experiență nouă!
Din când în când, placerea de a descoperi ceva nou îți reîncarcă bateriile și îți deschide orizonturile. Gustă un fel de mâncare din bucătăria mediteraneană (una dintre cele mai sănătoase din lume), învață să gătești chiar tu un preparat cu puține calorii sau încearcă un sport nou și amuzant – ce părere ai despre ai despre Zumba?
Odihnește-te!
Somnul ar trebui să fie prioritar pentru tine. Beneficiile somnului au fost intens studiate în ultimii ani. Specialiștii ne sfătuiesc să doarmim cel puțin șapte-opt ore pe noapte în mod regulat pentru a avea parte de odihna necesară.
Hidratează-te!
Apa este extrem de importantă când vine vorba de performanțele pe care le înregistrăm pe parcursul zilei. Experții spun că oamenii au tendința să confunde senzația de sete cu cea de foame din cauza deshidratării.
Sărbătorește micile reușite!
De multe ori, reușitele mici te pot ajuta să mergi mai departe. Organizează-ți cu atenție programul, astfel încât să îți rămână timp să te bucuri de fiecare obiectiv atins: fie că acest lucru înseamnă să îți cumperi o cafea ori o ciocolată după două săptămâni în care ai mers la sală zilnic, fie să îți rezervi o vacanță cu banii economisiți din renunțarea la unele obiceiuri nesănătoase! Este important să nu lași să treacă neobservată o reușită, indiferent cât de mică e aceasta.
Planifică-ți activitățile pentru zilele următoare
Poți să-ți organizezi mesele, somnul, activitățile fizice, responsabilitățile zilnice, dar și ferestrele care îți oferi timp doar pentru tine. Deciziile acestea care par la prima vedere nesemnificative, dar te vor ajuta să faci schimbările pe care ți le-ai dorit dintotdeauna.
Fii încrezător în forțele proprii!
Încrederea în sine este atributul cel mai de preț când urmărești să-ți îndeplinești un vis. Pentru că, de prea puține ori, persoanele din jur pot fi un sprijin constant în planurile tale, este esențial să știi că te poți baza pe forțele proprii. Daca îți setezi, încă de la început, obiective clare și realiste, încrederea în sine nu ar trebui să aibă de suferit pe parcurs. În plus, este indicat să nu îi lași pe cei din jur să te descurajeze, dacă întâmpini probleme neașteptate în realizarea rezoluțiilor.
Sursa: https://www.goodhousekeeping.com/health/wellness/advice/g985/achievable-new-year-resolutions/