Să ajuți la transformarea fizică și psihică a unui om înseamnă mai mult decât să fii cel cu care se vede o oră în sala de fitness. Află cât de mare este provocarea să fii personal trainer, dar și cât de minunate sunt recompensele.
Profesia de personal trainer este şi una fashionable. Personalităţi din întreagă lume au o astfel de persoană care se ocupă de programul lor de antrenament. Madonna, Lady Gaga, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Leonardo Di Caprio sunt doar câteva dintre VIP-urile care au nevoie constantă de serviciile unui antrenor personal.
Însă azi nu doar cei bogaţi au acces la astfel de servicii. Preţurile pentru un antrenor personal sunt accesibile majorităţii celor care practică sport. Iar să apelezi la serviciile unui personal trainer este o investiţie reală în sănătate, este un proces educaţional care poate să îţi schimbe nu doar forma corpului, ci şi starea de sănătate, viaţa şi, cu siguranță, te poate face mai fericit. România are nevoie de antrenori personali! Aşa că de ce nu ai accepta provocarea de a deveni unul dintre cei mai buni?
Cum să devii personal trainer
Mai întâi trebuie să îţi termini educaţia în domeniu şi să îţi obţii certificatele. Găseşte nişte cursuri bune, predate de profesionişti şi obţine certificările de care ai nevoie. Apoi fii sigur că bifezi 10 cele mai importante calităţi ale unui antrenor personal.
1. atestarea;
2. abilităţile – predai ceea ce eşti!
3. interes real faţă de obiectivele şi aşteptările cursantului;
4. colaborare cu un medic sau o reţea de profesionişti bine pregătiţi;
5. expertiză în evaluarea condiţiei fizice şi programarea exerciţiilor;
6. cunoştinţe despre alimentaţie sănătoasă;
7. abilități de comunicare excelente;
8. empatie;
9. să câștigi încrederea clientului;
10. experienţă.
Răsplata este pe măsura muncii
Cea mai mare recompensă este că vei face oameni fericiţi sau cel puţin mai fericiţi decât înainte. Îți vei împărtăși pasiunea ta pentru sport cu alţii, deci, cel mai probabil, şi tu vei deveni mai fericit. Iar dacă vorbim despre partea materială, la final de lună vei avea parte de un bilanţ satisfăcător, mai ales dacă vorbim despre România. Antrenorii personali certificaţi la Move On Fitness Academy sezonul trecut câştigă peste 1.500 euro pe lună, cu un program de 30 de ore de muncă pe săptămâna.
Trenduri în fitness pentru 2014
Antrenamentele suspendate sunt un val nou și foarte important în industrie: Queenax, Acrobatic Yoga sau TRX. Kettlebell este un trend care a apărut de câțiva ani, dar încă este în plină expansiune. Bulgarian bag a ajuns de curând în România. Echipamentele funcționale care permit antrenamentele în circuit, Synrgy și Omnia, sunt iarăși în plină expansiune. Nu trebuie neglijate nici cele bazate pe greutatea corpului sau cele metabolice şi funcţionale: SETS, antrenament Full Spectrum.