În această lună îți propunem un meniu complet thailandez. S-ar putea să ai mici bătăi de cap cu ingredientele, dar rezultatul o să merite. Prima propunere: o supă excelentă și foarte sățioasă.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de preparare: 25 min
Cantităţile sunt calculate pentru patru porţii
Ingrediente
4-5 creveţi decorticaţi, de mărime medie
O lingură de galangal proaspăt, feliat
O lingură de lemongrass
O lingură de şalotă
O căpăţână de usturoi
O frunză de lime (ruptă în bucăţi mai mici)
Chilli proaspăt (după gust)
O lingură de pastă de chilli
6 linguri de cremă de nucă de cocos
1-2 linguri de sos de peşte, după preferinţe
O lingură de zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă
O jumătate de cană de ciuperci, tăiate felii
¼ roşie proaspătă, tăiată mărunt
¼ cană de coriandru + pătrunjel thailandez (totul mărunțit)
Mod de preparare
- Pune la fiert, într-o oală mică, şalota, usturoiul, galangal-ul, lemongrass-ul şi chilli-ul proaspăt. După ce dau în clocot, adaugă frunzele de lime şi pasta de chilli şi amestecă. Adaugă roşia şi o mână de ciuperci, trei linguri de cremă de nucă de cocos, una de suc de lămâie şi sos de peşte.
- Amestecă, gustă şi adaugă sos de peşte, după gust, în funcţie de cât de sărată vrei să fie supa. Pune și creveţii. Mai dă o dată în clocot şi opreşte focul.
- Adaugă coriandrul, pătrunjelul thailandez şi restul de trei linguri de cremă de cocos.