Meniul pe care ți-l propun în această săptămână este absolut delicios. Mai mult, de la micul dejun și până la gustare, toate preparatele sunt o alegere excelentă pentru siluetă. Eu am făcut o pasiune pentru gustare. Încearc-o și vei înțelege de ce.
Mic Dejun: Avocado pe pâine
Ingrediente (pentru două porții)
4 felii de pâine integrală
2 avocado proaspeți
Sucul de la o lămâie
2 lingurițe de fulgi de chilli
Mod de preparare:
Prăjește pâinea. Taie avocado-ul în fâții subțiri și pune-le pe feliile de pâine. Adaugă suc de lămâie și fulgi de chilli, după gust.
Prânz: Mâncare de linte roșie cu morcovi și lapte de cocos
Ingrediente (pentru 4-6 porții)
3 linguri de ulei de măsline
2 cepe roșii, de mărime medie
O cană de linte roșie
3 morcovi de mărime medie, descojiți și tăiați în bucăți mari
400 ml lapte de cocos
O foaie de dafin
3 căței de usturoi pisați
Ghimbir măcinat (o linguriță)
1 lingură de curry (iute, de preferință)
50 grame de coriandru tocat
Mod de preparare
1. Rumenește ceapa în două linguri de ulei de măsline; ține-o pe aragaz până când capătă o tentă aurie. Adaugă patru căni de apă, morcovii, lintea, laptele de cocos, o linguriță de sare de mare și foaia de dafin. Acoperă cu un capac și, după ce dau o dată în clocot, lasă-le la fiert 20 minute, la foc mic, până se când lintea se înmoaie.
2. Între timp, într-o tigaie mică, pune o lingură de ulei de măsline la încins. Adaugă usturoiul, ghimbirul, pudra de curry și coriandrul. Călește-le aproximativ două minute și adaugă-le în mâncare.
3. Scoate foaia de dafin din vasul de pe foc. Mixează cu blenderul compoziția obținută, până capătă o consistență cremoasă. Se servește fierbinte, cu un strop de lămâie deasupra, pentru prospețime.
Cină: Risotto cu sparanghel
Ingrediente (pentru 4-6 porții)Eu l-am încercat pe cel de la E3 by entourage. A fost foarte fresh și gustos, dar îți propun o rețetă similară pentru acasă:
400 grame de sparanghel curățat
330 grame de orez brun
1,3 litri de supă de legume
O ceapă
6-7 linguri ulei de măsline
O legătură de pătrunjel proaspat
Piper și sare, după gust
Mod de preparare
1. Fierbe, timp de 10 minute, sparanghelul curățat și tăiat bastonașe. Între timp, pune pe foc un vas cu supa de legume.
2. Rumenește puțin ceapa într-o tigaie și adaugă orezul.
3. Scurge sparanghelul și pune-l peste orez. Adaugă câte un polonic din supa de legume până este absorbită și orezul fiert complet.
Gustare guilt-free
A fost aceeași budincă de Psyllium, ca în ziua 1.
Foto: fitforfashion.ro