Gândiți-vă la toate rețetele proaspete și colorate pe care le puteți face în acest sezon, cu ajutorul legumelor sezoniere precum spanacul, rucola, sparanghelul, rubarba și ceapa verde. În plus, toate sunt sănătoase și ușor de făcut. Dacă deja vă este poftă de ceva bun și fresh vă puteți inspira din următoarele propuneri de rețete potrivite pentru acest sezon:
1.Paste Carbonara cu mazăre și spanac
Atunci când vrei să prepari ceva gustos şi simplu, pastele sunt o variantă foarte rapidă. Reţeta pe care ţi-o recomandăm este o reţetă clasică de carbonara, dar cu un plus de savoare, lăsat de mazăre și spanac. Rețeta este potrivită pentru persoanele care nu consumă carne, precum și pentru cei care doresc un prânz sau o cină mai ușoară.
2.Friptură de vită cu sos de ciuperci
Aceasta rețetă de friptura de vită cu sos de ciuperci, este foarte ușor de pregătit, iar gustul este unul sofisticat. Este un preparat potrivit atât pentru o cina specială, cât și pentru o cină rapidă din timpul săptămânii.
3.Bol de cereale cu tofu și sparanghel
Acest bol sănătos cu cereale în combinație cu mazăre, sparanghel și un dressing cremos de iaurt, este delicios. Tofu conține proteine, dar puteți să-l înlocuiți cu creveți fierți sau pui pentru o cină satisfăcătoare sau un prânz la pachet, gata în doar 15 minute.
4.Salata de spanac cu căpșuni, feta și nuci
Căpșuni dulci, feta sărată și nuci crocante alături de o salată simplă de spanac, în care gusturi și texturi diferite se avântă într-un dans al aromelor, în pași de dulce – sărat, crocant – cremos, în culori de primăvară.
5.Kebab cu creveți și sparanghel
Dacă doriți să preparați ceva exotic, vă propunem să încercați kebab-ul cu creveți și sparanghel, combinat cu arome delicate de lămâie, usturoi și mărar – astfel încât dulceața lor naturală să poată străluci.
6.Chiftelute de năut cu verdețuri și tahini
Rețeta vegană de chifteluțe cu năut cu verdețuri și sos de tahini este rapidă și sănătoasă! Aceste chifteluțe de năut merg de minune servite alături de o garnitură sau o salată verde.
7.Rulouri de vară cu ridichi, pepene și avocado
Luați în considerare această rețetă vegană de rulouri de vară ca punct de plecare – papaya, mazărea și creveții sunt toate alternative bune, așadar puteți varia ingredientele preferate.
8.Tartă cu rubarbă și căpșuni
Tarta cu rubarbă și căpșuni, cremoasă și aromată, un pic acrișoară, dar suficent de dulce, crocantă și siropoasă! Combinația este genială: blatul fin și aerat, discret aromat, se îmbină perfect cu gustul dulce-acrișor al fructelor sub un topping de zahăr brun. Ce mai, este o prăjitură de sezon genială!
9.Lasagna cu legume de primăvară
Lasagna vegetariană te poate surprinde în mod plăcut prin gustul pe care îl are. Legumele proaspete și delicioase își îmbină aromele într-o gustoasă lasagna ce vă invita să o savurați cu poftă.
10.Supă cremă de sparanghel și măcriș
O supă de primăvară sănătoasă, acrişoară pe care merită să o încercati! Măcrisul, o verdeață minunată de primăvară, combinată cu sparanghel în această supă verde simplă, este minunată servită caldă sau rece.