Prestigiosul profesor Jonathan Ball, cercetător virusolog la Universitatea din Nottingham, a explicat pentru Business Insider, cel mai mare portal de știri de business din lume: “Nu avem motive întemeiate să evităm sălile de fitness din cauza coronavirusului. În primul rând, oamenii stau la o distanță sigură unii de alții atunci când se antrenează. Nu există o proximitate masivă, iar curățarea aparatelor înainte și după utilizare cu substanțe dezinfectante este o măsură eficientă. În plus, membrii cluburilor de health & fitness au acea educație și acel spirit sportiv care îi determină să nu vină la sală atunci când se simt rău.
De asemenea, Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie ne spune că este vital să păstrăm un stil de viață activ în această perioadă.
Rețeaua World Class își ia permanent toate măsurile de siguranță și prevenție pentru ca toate cluburile din cadrul rețelei să ofere condiții optime de antrenament. Fitness-ul înseamnă sănătate, iar sănătatea este ceea ce ne dorim cu toții. De aceea, continuăm să ne antrenăm pentru a rămâne în formă și plini de energie pozitivă, atât în vremuri bune, cât și în vremuri grele, în timp ce vom lua toate măsurile necesare pentru siguranță.
Tinerețe fără bătrânețe pentru inimă cu 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână
Te încadrezi în cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână? Dacă ar fi să ne comparăm numai cu americanii, la ei cel puțin unul din cinci adulți fac mișcare pentru a se menține în formă. La noi… circa 7% se țin de treabă consecvent. În Europa suntem printre codași, pe primele locuri avându-i pe nemți, englezi, francezi și cetățenii din țările nordice.
Care este secretul lor? În primul rând, ei nu se duc la sală doar ca să arate bine. Ei au fost educați că numai așa se vor menține cât mai în formă. Te-ai întâlnit vreodată cu un grup de pensionari turiști veniți din alte țări care, după ce au muncit o viață întreagă, se plimbă prin lume și se bucură că în sfârșit au timp liber? N-ai vrea să faci același lucru la vârsta lor?
150 de minute pe săptămână este recomandarea expresă a U.S. Department of Health and Human Services, bazată pe cele mai noi dovezi științifice care susțin legătura dintre activitatea fizică și starea de sănătate și de bine general, adică prevenirea bolilor și o mai bună calitate a vieții.