Studiul Kaiser Permanente, publicat în British Journal of Sports Medicine, a analizat aproape 50.000 de adulți cu Covid-19. Cercetarea a demonstrat că cei care au îndeplinit instrucțiunile de activitate fizică ale Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane din SUA – de cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată până la intensă/săptămână, au arătat incidențe semnificativ mai mici de spitalizare și deces din cauza bolii Covid-19.
Instrucțiunile, care sunt aceleași cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății utilizate de multe națiuni, se bazează pe cercetări care susțin capacitatea activității fizice de a crește sistemul imunitar, de a reduce inflamația într-un mod sistematic, de a crește sănătatea pulmonară, cardiovasculară și de a îmbunătăți sănătatea mintală.
Cu toate beneficiile pe care le aduce mișcarea regulată, nu este surprinzător faptul că activitatea fizică reduce și severitatea simptomelor Covid-19. Într-adevăr, infectarea cu virusul Covid-19 este doar unul din numeroasele efecte negative ale comportamentului sedentar, ce reprezintă un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, obezitate, diabet, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer.
Pentru a atinge pragul de 150 de minute de exerciții fizice pe parcursul unei săptămâni, ar trebui să efectuați sub 22 de minute de antrenament zilnic. Pentru cineva care nu face exerciții fizice în mod regulat, s-ar putea să sune copleșitor.
Cu strategiile potrivite, îți poți atinge obiectivul zilnic de exerciții fizice cu foarte puține perturbări ale stilului tău de viață, ceea ce este important pentru a-ți putea susține noul nivel de activitate.
Iată cinci strategii practice și durabile pentru a te ajuta să ai 22 de minute active pe zi:
- Fă plimbări regulate
Dacă nu obișnuiești să te plimbi în mod regulat, poate există o activitate pe care dorești să o faci mai des, pe care să o combini cu mersul pe jos, cum ar fi să te plimbi vorbind la telefon cu un prieten sau un membru al familiei sau în compania unui câine.
- Practică antrenemente scurte
Personele care au un stil de viață sedentar, pot împarți cele 22 minute de activitate fizică în antrenamente scurte, dar eficiente pe tot parcursul zilei. Ceea ce este important este să atingi obiectivul de 150 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână.
- Antrenează-te mai inteligent, nu mai mult
Antrenamentul timp de 22 de minute pe zi este mai mult decât suficient pentru a atinge pragul săptămânal de 150 de minute, dar și pentru sănătatea inimii tale. În programul tău de antrenament ai putea include fandări, genoflexiuni, flotări sau sărituri laterale.
- Revin-o la joc!
Când erai copil, practicai un sport? Care au fost activitățile tale preferate în aer liber? Revenind la activitățile din copilarie, poți adăuga mai mult exercițiu în viața ta într-un mod distractiv și energizant.
- Urmărește-ți activitatea
Există nenumărate opțiuni tehnologice pentru urmărirea activității fizice. Indiferent dacă folosești aplicații sau un stilou și hârtie, atunci când ne urmărim activitatea, nu numai că ținem o evidență mai precisă, dar facem un pas suplimentar în responsabilitatea personală. Responsabilitatea ne ajută să ne menținem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor de fitness. Un studiu recent publicat în British Journal of Sports Medicine a constatat că oamenii merg aproape un kilometru în plus pe zi când folosesc un tracker de activități pe telefon sau ceas.