De la preț la sursa de proveniență și până la site-ul companiei – orice indiciu devine util atunci când faci alegeri pentru sănătatea ta.
Acest acid gras esențial pentru o bună funcționare a organismului nu poate fi sintetizat de către corp, deci trebuie introdus prin alimentație. Cele mai comune alimente care au un conținut crescut de Omega 3 sunt peștele, semințele de in, algele marine, nucile și ouăle. Dacă mâncarea ta nu îți furnizează o cantitate suficientă de Omega-3, ia suplimente dedicate și pentru a fi sigur că nu sunt produse de calitate inferioară, iată câteva criterii care trebuie îndeplinite:
1. Sursa de proveniență la uleiurile de pește să fie din specii mici (anșoa, sardine, krill), deoarece sunt pești mai „curați” când vine vorba de conținutul de metale grele.
2. Cele mai avansate țări în producția de ulei de pește sunt țările nordice (Norvegia, Suedia, Finlanda) și Canada.
3. Ai grijă ca pe ambalaj să se regăsească semnele de certificare ale companiilor dedicate cu testare calității (IFOS, IKOS, MSC).
4. Concentrația de DHA per gram de produs trebuie să fie cât mai mare (minimum 200 mg); acest lucru indică o calitate crescută.
5. Compania are website care poate furniza COA (Certificate of Analysis).
6. Uleiul de pește este superior celui vegetal când vine vorba de bio-disponibilitate și concentrație totală de EPA/DHA.
7. Prețul mic este un semn de calitate îndoielnică, având în vedere că procesul de producție este destul de costisitor.
Foto: din revista peștele