Pentru că în ultima vreme au devenit un preparat foarte popular, venim cu o soluție care să nu îți dea prea tare peste cap regimul alimentar. Burgerul vegetal este o alternativă sănătoasă la cel clasic, însă are aceeași savoare.
Timp de preparare: 25 minute
Cantitățile sunt calculate pentru: 2 porții
Ingrediente
Tofu cu lemongrass
200 grame de tofu
2 linguri de lemongrass proaspăt tocat
O linguriță de ghimbir proaspăt ras sau tocat
4 linguri de ulei de măsline sau de susan
4 linguri de sirop de arțar
O lingură de oțet de orez
O lingură de piper cu lămâie
O linguriță de sos de soia
Sos cu wasabi
3 linguri de iaurt
2 lingurițe de wasabi pudră sau pastă
Alte ingrediente:
2 chifle cu susan
Germeni de mazăre sau lucernă (cât cuprinde)
Un avocado feliat
Mod de preparare:
1. Scurge bucata de tofu și usuc-o într-un prosop de hârtie.
2. Amestecă lemongrass-ul, ghimbirul, uleiul, siropul de arțar, oțetul, piperul și sosul de soia. Feliază bucata de tofu și las-o la marinat 10 minute în sosul preparat anterior. Între timp, fă sosul, adăugând wasabi după preferințe.
3. Pune o tigaie la încins, la foc mediu. Adaugă ulei de măsline și așază feliile de tofu în tigaie. După ce le-ai scos din marinadă, scurge-o printr-o sită foarte deasă și păstrează doar sosul curat. Apoi, toarnă-l treptat peste tofu.
4. Gătește fiecare bucată câte 3-5 minute pe fiecare parte.
5. Taie chiflele pe jumătate și pune-le la prăjit. Pe partea de sus, unge-le cu sos, apoi așază tofu, feliile de avocado, germenii și sosul.
Foto: fitforfashion.ro